Squash är en hälsosam sport

Visst, vad du äter är oerhört viktigt, och hur du möter livets alla utmaningar har stort inflytande på hur du mår. Dina nära och kära måste finnas till hands för att du ska må riktigt bra, så klar, och en trivsam plats att bo på är också viktigt. Vad som dessutom är av enorm betydelse är vad du gör för din kropp. ”Mens sana in corpore sano” heter det sedan minst ett årtusende tillbaka på latin, vilket betyder ”en sund själ i en sund kropp”, och när det gäller sport är det väl precis det det handlar om. Du gör sport för att inte bara din kropp, utan också din själ, ska må bättre. Det är i princip omöjligt att skilja de två åt, så klart, för de sitter ju ihop i en och samma människa, men det finns sport som du kan göra som du mår mindre eller mer bra av.

Squash som sport utmanar

Hälsa på topp vill du ha, det är ju självklart. Med sport vill du bli den hälsosammaste människan du känner till. Prova squash och upptäck att det här är det rätta valet för dig i alla väder. Sport för hälsan är en viktig del av ett balanserat livSquash är en sport som utmanar, som utmattar, som är enormt underhållande och som har ett tempo som alltid håller dig klarvaken. Tappar du fokus för en sekund så förlorar du spelet, så det är bara att skruva på full koncentration.

Squash är en sport för vinnarsjälarna – för de av oss som älskar att driva saker och ting till sin spets och komma ut som vinnaren på andra sidan. Efter ett pass av denna sport känner du den där nivån av tillfredsställelse som så sällan uppnår i vardagslivet, där det mesta är rätt komplicerat och tvetydigt. In med dig i squash-hallen, ta ett par rundor mot favoritmotståndaren och kom ut därifrån en stund senare som en ny, sundare människa.